Woensdag 17 januari 2018

Dagelijks programma over verkiezingen VS bij CNN

CNN International zendt vanaf 16 mei dagelijks State of the Race uit, een internationaal programma over de verkiezingen in de Verenigde Staten. CNN heeft onderzoek laten uitvoeren waaruit blijkt dat er bij een wereldwijd publiek behoefte bestaat aan informatie over de presidentsverkiezingen later dit jaar.

 

State of the Race wordt gepresenteerd door Kate Bolduan vanuit de studio’s van CNN in New York en brengt in een halfuur nieuws, duiding en analyses over de race naar het Witte Huis. Het programma wordt speciaal gemaakt voor een internationaal publiek en op Europese prime time (20.30 uur) uitgezonden.

Tony Maddox, EVP en Managing Director van CNN International: “Over de hele wereld spreekt men over de komende Amerikaanse verkiezingen. Nu we de beslissende fase van de campagnes ingaan en de belangrijkste verkiezingsitems zich aftekenen, brengt State of the Race inside informatie en duiding door CNN’s meest ervaren politieke journalisten. Wij leveren het internationale kijkerspubliek alles wat ze nodig heeft om deze belangrijke verkiezingen te doorgronden; met intelligentie, passie en een vleugje humor.”

CNN vroeg onafhankelijk researchbureau Toluna om een inschatting te maken van de kijkgewoonten en opinies van volwassenen in 23 landen in Europa, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika, Azië-Pacific en Canada om een beeld te krijgen van hoe de wereld aankijkt tegen de presidentsverkiezingen en hoe zij die volgt. 51% van alle respondenten noemde CNN als de meest geraadpleegde internationale nieuwszender om te Amerikaanse verkiezingen te volgen, aanzienlijk hoger dan andere nieuwszenders als BBC (19%), Reuters (5%) en Sky News (4%). De meerderheid neemt het nieuws tot zich via CNN’s lineaire kanaal – 50% consumeert het nieuws via TV; 31% via de CNN website; 14% via social media en 8% via de CNN app.

Bron: CNN/Broadcast Magazine

Bericht delen