Dag tegen pesten bij BNN en KRO

BNN en KRO maken samen een programma over pesten, dinsdag 15 april te zien op Nederland 3. Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat cyberpesten steeds vaker voorkomt en dat de impact op het leven van gepeste scholieren vele malen groter is dan ‘gewoon’ pesten.

Opmerkingen en foto’s verspreiden zich online razendsnel, zijn voor iedereen zichtbaar en gaan nooit meer weg. In Dag Tegen Pesten brengen Arie Boomsma en Sophie Hilbrand dit jaar de verhalen van scholieren die gepest worden via internet. Tim Hofman bezoekt enkele slachtoffers en leidt een experiment, waarbij geregistreerd wordt hoe jongeren reageren op een pestsituatie.

Zapplive stelt in de middag het onderwerp ‘Pesten’ bij de kinderen in de studio al aan de kaak. Later op de avond zendt BNN de Amerikaanse documentaire Cyber bully uit. De verhalen van de slachtoffers van het cyberpesten zijn hartverscheurend, zoals het gesprek met Tina Meier. Haar dertienjarige dochter Megan Meier was slachtoffer van cyberpesten en pleegde op dertienjarige leeftijd zelfmoord.

Waar de uitzending op tv stopt, gaat Dag Tegen Pesten online verder. Op het forum van de site www.dagtegenpesten.nl kunnen bezoekers meepraten over pesten.

De thema-avond Dag Tegen Pesten is dinsdag 15 april vanaf 21.00 uur te zien op Nederland 3. Zapplive is deze dinsdagmiddag om 17.30 uur te zien. Later op de avond, om 23.05 uur is de documentaire Cyber Bully op Nederland 3 te zien.

Bron: BNN/Ster

Bericht delen