Dinsdag 16 januari 2018

Daan Nieber stapt over naar KRO-NCRV

Editie NL-presentator Daan Nieber gaat vanaf 2016 programma’s maken voor KRO-NCRV. Hij wordt toegevoegd aan het team van Keuringsdienst van Waarde en gaat een reisprogramma maken met Katja Schuurman.

Nieber: “Iedereen heeft wel een werk gerelateerde bucketlist. Op die van mij staan de programma’s die ik nu bij de KRO-NCRV mag gaan maken. Programma’s die zowel inhoudelijk als qua vorm steengoed zijn, zoals de Keuringsdienst van Waarde. Ik ben er trots op daaraan te mogen meewerken.”

Taco Rijssemus, media-directeur KRO-NCRV: “Ik ben blij met de komst van dit nieuwe, jonge en frisse talent. Daan is nieuwsgierig, scherp en altijd uit op een inhoudelijk verhaal. Ik ben ervan overtuigd dat hij met deze eigenschappen een waardevolle aanvulling voor ons is.”

Nieber studeerde Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Daarna werkte hij onder andere bij IDTV, AT5 en Veronica. In 2010 stond hij aan de wieg van PowNews waar hij twee jaar als verslaggever werkte. In 2014 maakt hij de overstap naar RTL 4, waar hij dagelijks Editie NL presenteert.

Bron: KRO-NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen