Cross Media Café over Synthetic media
woensdag 20 januari 2021

Cross Media Café over Synthetic media

Op 16 februari vindt een Cross Media Café plaats met als thema Synthetic media. Het is kosteloos online te volgen.

Synthetic media is een term die gebruikt wordt voor media aanbod dat niet door mensen maar door computers gegenereerd wordt. Je kijkt naar video die echt lijkt, maar in feite zie je beeldmateriaal dat door een algoritme wordt geproduceerd. Ook geluid, achtergronden, foto’s en tekst kunnen zo worden geproduceerd. Dit biedt natuurlijk enorme kansen voor de media-industrie.

In dit online Cross Media Café gaat moderator Monique van Dusseldorp aan de hand van concrete voorbeelden in gesprek met vier mediaprofessionals over de mogelijkheden nu, en de nabije toekomst. Dit zijn de vier professionals:

Johan Oomen, Head of Research, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid maakte een overzicht van de creatieve manieren waarop synthetic media ingezet wordt. Aan de hand van 10 voorbeelden kijken we naar wat er nu al kan, en wat er aan zit te komen.

Sarina von Reth, Gedelegeerd Producent bij Kaap Holland Series & Dead Duck Productions. Voor de productie van Videoland Original Barrie Barista en Het Einde Der Tijden gebruikte Kaap Holland Series grote LED schermen waarop real-time een dynamische achtergrond gerealiseerd werd. Deze techniek wordt ook bij internationale producties zoals ‘The Mandalorian’ gebruikt, maar is nieuw voor Nederland. Wat betekent dit voor de productie?

Harold Smeeman, CCO bij Lalaland.ai. Nederlandse AI startup LaLaLand maakt met neurale netwerken artificiële fotomodellen. Hiermee kunnen e-commerce-partijen als Wehkamp en Sapph hun waren aanbieden met modellen gebaseerd op leeftijd, maat en etniciteit. Hoe werkt dit precies en welke toepassingen zijn er nog meer mogelijk?

Mao Lin Liao, Founder REBLIKA. REBLIKA maakt digitale 3D-personages voor games, films en online, en maakt daarvoor gebruik van de laatste technieken. Zo maken ze gebruik van 3-dimensionale digitale captures, facial rigging en simulation FX. Dat doen ze zowel voor mensen en gezichten, als voor objecten en gebouwen. Voor modemerk Balmain maakten ze dit jaar een online fashion show waarin dat allemaal bij elkaar kwam.

Praktische informatie
Het Cross Media Café zal plaatsvinden op 16 februari van 15.30 – 16.45 uur en is te volgen via een gratis livestream via Zoom. Wil je erbij zijn? Registreer je dan snel! Een dag voor het event ontvang je de link naar de livestream per mail.

Heb jij een vraag voor een van de sprekers? Er is een chatfunctie tijdens de livestream, dus je kan ter plekke je vraag stellen! Of stuur hem nu vast in via communicatie@mediaperspectives.nl.

Inschrijven is hier mogelijk.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen