Article header image

Cross Media Café over innovatieve videoformats

Innovaties in video en videoformats. Dat is het thema van het Cross Media Café dat IMMovator op dinsdag 2 februari organiseert. Tijdens de bijeenkomst presenteren mediabedrijven als Endemol Shine, Qualcomm, Ericsson en Nu.nl hun ideeën, oplossingen en innovaties.

Videostromen zijn datastromen en dat levert allerlei nieuwe mogelijkheden op: van gepersonaliseerde video mailings tot klikbare video’s met e-commerce toepassingen, van veel kortere tot veel langere formats, tot zoomfuncties rond zeer hoge resoluties. Welke experimenten worden op dit moment uitgevoerd, en wat komt er nog aan? Het eerste deel staat in het teken van ontwikkelingen rond video, vanuit verschillende perspectieven. Zo geeft Mark Horton een overzicht van nieuwe videoformats op technologisch vlak. De Strategic Product Manager Encoding Portfolio van Ericsson gaat in op onder andere UHD, HDR en 4K. Cees Snoek, Principal engineer Qualcomm en Associate Professor van de Universiteit van Amsterdam vertelt over de innovaties die onderzoekers ontwikkelen rond video. De commerciële mogelijkheden rond nieuwe videoformats worden belicht door Jurian van der Meer, commercial director van Endemol Shine.

Gert-Jaap Hoekman biedt een preview van het nieuwe NUlive waarmee gebruikers nieuws kunnen streamen. Roeland Ordelman presenteert het videohyperlinking project en videostoryXL van Beeld en Geluid. Zentrick, Movietrader, Red Nun, Looklive en NewbeTV tonen hun innovatieve diensten op het gebied van interactieve videodiensten. Van gepersonaliseerde videocampagnes tot het gebruik van 360 graden video’s en e-commerce toepassingen.

Het complete programma van het Cross Media Café Video Formats is te vinden op de iMMovator website. Deelname aan het event is gratis na inschrijving. Het begint om 14.00 uur in studio 4 op het Media Park, en sluit om 17.00 uur af met een netwerkborrel.

Bron: iMMovator/Broadcast Magazine

Bericht delen