Article header image

Crime & Investigation Netwerk in Nederland van start

Nederland heeft er een nieuwe televisiezender bij. Het televisiekanaal Crime & Investigation Netwerk, van mediabedrijf AETN UK, is na Engeland, Polen, Servië, Bulgarije en Kroatië nu ook bij ons te zien.

In Nederland is Crime & Investigation vanaf vandaag voorlopig alleen bij Ziggo te bekijken. De gehele maand juli is de nieuwe crimezender door alle televisieabonnees van Ziggo te bekijken. Dit omdat het zender van de maand is. AETN UK is met meer Nederlandse televisieaanbieders over de distributie van Crime & Investigation Network in onderhandeling.

Crime & Investigation Network wordt Nederlands ondertiteld en bovendien wordt vandaag een volledig gelokaliseerde website gelanceerd. De zender wordt in Nederland geprogrammeerd en geëxploiteerd door AETN UK, een joint-venture van A+E Networks en BSkyB. De zender richt zich op de doelgroep vrouwen van 25-54 jaar. De zender biedt een programmering met reality-programma’s en specials als Snapped: Women Who Kill, The First 48 en Steven Seagal: Lawman.

Crime lijkt de nieuwe trend in Nederland. Vanaf deze week is Discovery Investigation, het digitale kanaal van Discovery Networks, te zien. Eerder maakte RTL bekend om 1 september met digitaal kanaal RTL Crime te starten.

Bron: TotaalTV/Broadcast Magazine

Bericht delen