dinsdag 16 januari 2018

Countdown to Collision met Sebastiaan Labrie

Sebastiaan Labrie komt eind augustus op Discovery Channel met een nieuw ‘grootscheeps’ programma: Countdown to Collision. Hierin neemt Labrie wereldwijde megaprojecten onder de loep, om te zien welke technieken er voor nodig zijn om immense processen veilig en soepel te laten verlopen.

Hij onderzoekt onder meer hoe je een megaschip met 5.000 containers zonder problemen de Rotterdamse haven inloodst. Hij hij zien hoe hoogwaardig technische uitvindingen ervoor zorgen dat het schip niet tegen andere schepen botst en hoe de slimme kranen en Automatisch Gestuurde Voertuigen de containers precies op de plek krijgen waar ze moeten zijn.

Naast de Rotterdamse haven zijn ook de krachtigste stuwdam ter wereld in Brazilië, een gasplatform voor de kust van Noorwegen en een enorme goudmijn in Australië te zien in het programma. Ook leert Labrie over de technische hulpmiddelen die zorgen dat de vracht op vliegveld Stansted veilig wordt gelost en hoe een ijsbreker zonder kleerscheuren olie ophaalt bij een booreiland in het poolgebied. Countdown to Collision is vanaf maandag 27 augustus te zien op Discovery Channel en Discovery Channel HD.

Bron: Discovery Channel

Bericht delen