‘Coronaversie’ van Eén Tegen 100 heet Eén Tegen 50
vrijdag 29 mei 2020

‘Coronaversie’ van Eén Tegen 100 heet Eén Tegen 50

EndemolShine Nederland maakt een ‘coronaversie’ van Eén Tegen 100 voor RTL. De opnames van het spelprogramma gaan op 1 juli weer van start en Caroline Tensen neemt de presentatie op zich.

Het spel moet wegens de coronamaatregelen enigszins worden aangepast. Zo is het niet mogelijk om de kandidaten tegen honderd tegenstanders te laten spelen. Er is nu gekozen voor het aantal vijftig, waardoor het programma tijdelijk wordt omgedoopt tot Postcode Loterij Eén Tegen 50.

Naast het halveren van het aantal kandidaten zijn er ook andere maatregelen, zowel voor als achter de schermen, getroffen en vastgelegd in een protocol. Enkele van deze maatregelen zijn aanpassingen van Caroline´s desk, desinfectie-, catering- en toiletprotocollen, looproutes en een indeling van kandidaten waardoor zij 1,5 m uit elkaar zitten. De opnames kunnen pas vanaf juli van start gaan, omdat het vanaf dan weer toegestaan is om met honderd mensen in een ruimte te zijn, mits de afstand bewaard kan worden. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt op 5 juli uitgezonden door RTL 4.

Tensen viert dit jaar haar twintigjarig jubileum bij het programma. Zij presenteerde in 2000 bij de TROS de eerste aflevering van de spelshow. Sinds april 2019 werkt zij voor RTL Nederland.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen