Dinsdag 16 januari 2018

Contract GTST met vier jaar verlengd

RTL Nederland en Endemol Shine Nederland hebben het contract van de langstlopende Nederlandse tv-serie Goede Tijden, Slechte Tijden met vier jaar verlengd. GTST is tot 2019 te zien bij RTL 4. Beide partijen tekenden voor de tweede keer op rij een langlopend contract.

 

GTST is sinds jaar en dag een belangrijke pijler in de sterke vooravond van RTL 4”, aldus Erland Galjaard, programmadirecteur RTL Nederland. “Ook het afgelopen seizoen heeft GTST opnieuw bewezen immens populair te zijn. De serie heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt en is niet alleen op televisie succesvol, maar inmiddels op elk scherm. Deze zomer komen RTL en Endemol met een bijzonder initiatief waardoor Meerdijk voor alle fans nog meer gaat leven en wel heel dichtbij komt. Op 1 oktober vieren we het 25-jarig bestaan van de serie met een dubbele aflevering. Alle reden voor RTL om het contract met vier jaar te verlengen.”

Laurens Drillich, algemeen directeur van Endemol Shine Nederland: “We zijn super trots op deze contractverlenging en op onze cast en crew. Het geeft aan hoeveel vertrouwen er is in GTST, bij ons en bij RTL. Door deze verlenging kunnen we nog meer vooruit kijken, plannen maken en nieuwe dingen uitproberen. Want ook al is GTST één van de langstlopende programma’s op de Nederlandse televisie, de serie staat vooraan als het gaat om innovatie en creativiteit, denk aan de bijzondere apps, alle extra’s op GTST.nl, de verhaallijnen en fan-events.”

GTST maakt zich op voor een bijzonder jubileum: op donderdag 1 oktober 2015 bestaat de serie 25 jaar. Dat wordt op verschillende momenten feestelijk gevierd. Het GTST Live- event (28 en 29 augustus) is dit jaar omgedoopt tot All You Need is GTST en staat volledig in het teken van deze bijzondere mijlpaal. En op donderdag 1 oktober kunnen de fans hun GTST-harten ophalen met een dubbele aflevering, die grotendeels in het buitenland is opgenomen.

GTST is al bijna 25 jaar een begrip op de Nederlandse televisie. Dat blijkt uit de kijkcijfers, de vele nominaties en belangrijke vakprijzen die de serie in de wacht sleepte met de vier award-winnende apps en het jaarlijkse drukbezochte GTST Live. Gemiddeld volgen bijna 1,8 miljoen kijkers (6+ en inclusief uitgesteld kijken) het turbulente leven van de inwoners van Meerdijk, maar de serie beleefde dit tv-seizoen ook meerdere malen uitschieters van bijna 2 miljoen kijkers.

Online bezet GTST op werkdagen vrijwel zonder uitzondering de nummer 1 positie van programma’s die worden terug- of vooruitgekeken via internet. Ook is het aantal bezoekers van de officiële site gtst.nl, die vanaf volgende week compleet vernieuwd is, aanzienlijk toegenomen in 2015. Verder zijn de serie en haar personages regelmatig tijdens en vlak na de uitzending trending topic op twitter.

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen