Dinsdag 16 januari 2018

Consumentenbond: 'Stap over'

Veel Ziggo-klanten klagen nog steeds bij de Consumentenbond over zenders die uit hun analoge tv-pakket verdwijnen. De Consumentenbond vindt dat Ziggo zich de klachten van haar klanten moet aantrekken. Bovendien kan Ziggo betere voorlichting en oplossingen bieden voor consumenten die meerdere televisies willen aansluiten. Klanten die ontevreden zijn met de wijzigingen in het analoge pakket geeft de Consumentenbond het advies om over te stappen.

De meeste klachten gaan over favoriete zenders die verdwijnen uit het zenderpakket. Ook vinden consumenten dat ze minder waar voor hun geld krijgen door veranderingen in het analoge pakket, terwijl de prijs hiervoor gelijk blijft. Klanten krijgen het gevoel dat ze door Ziggo gedwongen worden over te stappen naar digitale televisie. Ook is het aansluiten van meerdere toestellen op digitale televisie problematisch.

Er zijn allerlei alternatieven voor analoge televisie. Naast digitale televisie van Ziggo zijn dat IPTV (bijvoorbeeld interactieve televisie van KPN), Digitenne en satelliettelevisie. Tegen de zenderwijzigingen van Ziggo loopt op dit moment een procedure bij het Commissariaat voor de Media, die is aangespannen door de programmaraden.

Bron: Consumentenbond

Bericht delen