Article header image

Consumentenbond: 'Connected tv's niet populair'

Nieuwe functies op de televisie als internettoegang en 3D-tv zijn nog niet erg populair. Vooral oude, vertrouwde functies als Teletekst en ‘gewoon een programma kijken’ blijven het goed doen. Dit blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 1085 tv-bezitters. Teletekst wordt veel gebruikt. 55 procent van de kijkers maakt er meerdere keren per week of zelfs dagelijks gebruik van. Dit in tegenstelling tot 3D-tv of internet op tv (‘connected tv’). Deze functies worden vrijwel nooit gebruikt.

Een 3D-televisie komt ook nog niet veel voor: slechts 38 van de 1085 respondenten denken zo’n televisie te hebben. Opvallend daarbij is dat 21 mensen aangeven deze 3D-functie vrijwel nooit te gebruiken. Om digitale televisie te kunnen kijken via een ingebouwde tuner zijn een zogenoemde CAM-module en smartcard van de provider nodig. Van de mensen die digitale televisie kijken (874 personen), zegt 17 procent gebruik te maken van zo’n ingebouwde digitale tuner.

Dat maakt het een van de beter gebruikte nieuwe functies van een tv. Volgens de ondervraagden zijn de beeldkwaliteit, schermafmetingen en prijs de belangrijkste aspecten bij de aanschaf van een televisie. De aansluitmogelijkheden, degelijkheid, gebruiksgemak en energiegebruik spelen geen grote rol bij de koop van een televisie.

Bron: Consumentenbond

Bericht delen