Commissariaat voor de Media boos over roman Dwergwerpen
zaterdag 20 april 2019

Commissariaat voor de Media boos over roman Dwergwerpen

De nieuwe roman Dwergwerpen van Eric Eljon en Bart in ’t Hout heeft voor een enorm conflict gezorgd in de top van het Commissariaat voor de Media. Toezichthouders Madeleine de Cock Buning en Jan Buné nemen openlijk afstand van hun collega Eric Eljon, die de onafhankelijke reputatie van het Commissariaat zou aantasten. Volgens ingewijden staat hij zelfs op het punt om ontslagen te worden.

dwergwerpen300Dat meldt De Telegraaf. Eljon, die momenteel als ’afwezig’ wordt gemeld bij het Commissariaat, publiceerde deze maand met co-auteur Bart in ’t Hout zijn boek Dwergwerpen. Volgens de achterflap gaat het om een ’onthullende kijk achter de schermen van de Nederlandse televisiewereld’. Hoewel het een roman betreft, is het boek volgens dezelfde flaptekst ’een must voor iedereen die daar werkt, daar graag wil werken of zijn kinderen hiervoor wil behoeden’.

“Het boek verhoudt zich slecht tot de neutraliteit en objectiviteit die een toezichthouder zou moeten betrachten”, laat een woordvoerder van het Commissariaat weten. “De organisatie en andere commissarissen hebben er afstand van genomen.”

Volgens auteur Eljon wisten zijn collega’s al twee jaar geleden van zijn voornemen om het boek te schrijven. Voorzitter Madeleine de Cock Buning heeft het later ook ter inzage gekregen. “De voorzitter heeft mij daarop bevestigd het een leuke roman te vinden en nimmer aangegeven enig bezwaar tegen publicatie te hebben. Zij heeft mij zelfs de naam gegeven van een uitgever die mogelijk geïnteresseerd zou zijn om het boek uit te geven.”

Bron: De Telegraaf/BM

Bericht delen