Dinsdag 16 januari 2018

Commissariaat noemt kritiek Jort Kelder 'onzin'

Jort Kelder haalde op zijn weblog flink uit naar het Commissariaat voor de Media. Volgens de presentator is de mediawaakhond er mede debet aan dat zijn programma Bij ons in de BV geen doorslaand succes werd. Door overmatige regeldrift zou het onmogelijk zijn op de publieke omroep een ondernemersprogramma te brengen.

Het Commissariaat slaat nu van zich af. Woordvoerder Wanda Bade reageert verbaasd op de aantijgingen: “Wij zijn het absoluut niet eens met de kritiek van de heer Kelder. Een aantal van zijn beweringen is aantoonbaar onjuist”. Volgens Bade is het onder de huidige regels wel degelijk mogelijk een ondernemerstelevisie te brengen. Aanpassing van de regelgeving staat dan ook niet op stapel.

Kelder stelt op zijn weblog als tv-maker door het Commissariaat beperkt te worden. Zo is het ondernemers niet toegestaan hun producten of diensten in zijn programma te pitchen. Prijzen van producten mogen niet worden genoemd en er mag niet wervend over ondernemersplannen worden gesproken. De voormalig Quote-chef: “24/7 zie je op de publieke netten subsidievreters, campagne voerende politici en vertegenwoordigers van allerlei dubieuze deelbelangen hun hachje verdedigen, maar een ondernemer mag op tv niet met zijn bedrijfsnaam vermeld worden.”

Lees verder bij De Ondernemer

Bericht delen