Column van Jan Slagter: Improviseren
Maandag 06 april 2020

Column van Jan Slagter: Improviseren

Omroep MAX-directeur Jan Slagter heeft een column geschreven over hoe de omroep omgaat met de invloeden van het coronavirus.

In deze wel heel bijzondere periode wordt ook het uiterste gevraagd van de flexibiliteit en creativiteit van onze programmamakers. Tal van uitzendingen kunnen niet doorgaan of alleen in sterk aangepaste vorm.

Dat is niet leuk voor de kijkers, maar ook de makers van die programma’s moeten zich in alle bochten wringen om al improviserend toch een aantrekkelijke uitzending te kunnen verzorgen. Dat levert stress op, maar aan de andere kant gaan we dergelijke uitdagingen ook graag aan, omdat onze professionaliteit ermee op de proef wordt gesteld. Al eerder moesten we besluiten om geen publiek meer bij de opnames toe te laten en moesten we presentatoren en gasten wijder uit elkaar positioneren. Voor Met het Mes op Tafel hebben we zelfs een nieuwe speltafel laten maken, coronaproof. We zouden Koningsdag vieren bij Paleis Soestdijk en vanaf SS Rotterdam uitzenden tijdens het Eurovisie Songfestival, maar dat kan niet doorgaan.

De opnames van We zijn er Bijna! zouden half mei beginnen, hopelijk lukt dat later in het jaar. Voor ons Keukenhof-concert hebben we een mooi alternatief bedacht. Het grootste bloemenpark ter wereld staat nu prachtig in bloei, maar niemand kan dat zien. Om al dat moois toch met iedereen te kunnen delen, hebben we er met drie cameraploegen en een drone schitterende beelden gemaakt. Vormgegeven met prachtige muziek zijn al die tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies en andere bloemen te zien in MAX door Keukenhof op zaterdag 11 april om 17.05 uur op NPO 1. Het uitzendmoment van het tweede deel van onze reportage wordt later bekendgemaakt. Als u niet naar Keukenhof kunt komen, brengen we Keukenhof naar u!

Jan Slagter

Bericht delen