Co-CEO Iris Boelhouwer verlaat EndemolShine Nederland
dinsdag 18 september 2018

Co-CEO Iris Boelhouwer verlaat EndemolShine Nederland

Iris Boelhouwer, co-CEO van EndemolShine Nederland, kondigt vandaag aan het bedrijf per 1 november 2018 te verlaten. Co-CEO Boudewijn Beusmans wordt per die datum benoemd tot CEO EndemolShine Nederland, naast zijn rol als Chairman Noord-Europa van EndemolShine Group.

Tevens heeft Jurian van der Meer, Commercial Director, besloten om het bedrijf per 1 november 2018 te verlaten. Beide functies worden niet vervangen. Hun taken worden onderdeel van de kernactiviteiten van EndemolShine Nederland.

Met de aanstelling van de co-CEO’s in oktober 2015 heeft EndemolShine Nederland de keuze gemaakt om focus aan te brengen op de ontwikkeling van formats met internationale potentie en te bouwen aan een intensere samenwerking tussen de verschillende afdelingen en labels. Tevens heeft het bedrijf een succesvolle transitie naar een multiplatform content producent gemaakt. Nu dit proces is afgerond, is de organisatie klaar voor een nieuwe toekomst met één CEO.

Boudewijn Beusmans: ”Ik ben Iris dankbaar dat zij de afgelopen drie jaar mijn partner is geweest en het creatieve hart van de organisatie op een bevlogen manier een boost heeft geven. Ik wens haar heel veel succes en geluk voor de toekomst net als Jurian. Mede dankzij hen staat EndemolShine Nederland nu stevig in haar schoenen met mooie producties, nieuwe titels, strategische cross-mediale partnerships en het online video label EndemolShine Beyond. Wij zijn nu nog beter in staat datgene te doen waar wij goed in zijn: verhalen vertellen die inspireren, raken en verbinden op elk platform en in elk genre.”

Iris Boelhouwer: “Het was een fantastische reis waarin Boudewijn en ik – samen met het hele team – gebouwd hebben aan een bedrijf dat meer dan klaar is voor een gezond bestaan in deze onstuimige markt. Nu EndemolShine Nederland staat waar we het wilden hebben, is het voor mij tijd om een nieuwe stap te maken. Met veel passie en plezier zijn vele mooie formats ontwikkeld en uitgerold; van grote entertainment shows als Big Bounce Battle en The Talent Project tot dramaseries als De 12 van Oldenheim en LOIS. Ik ga de creativiteit, inspiratie en drive ongelooflijk missen, maar kijk ook uit naar een nieuwe toekomst.”

Bron: EndemolShine/BM

Bericht delen