CMI verkoopt sportdatabedrijf Infostrada Sports

Consolidated Media Industries (CMI), moedermaatschappij van onder meer Infostrada Creative Technology en DutchView, heeft het sportdatabedrijf Infostrada Sports uit Nieuwegein verkocht aan het Amerikaanse technologie- en databedrijf Gracenote.

De verkoop van sportdatabedrijf Infostrada Sports past binnen de koers van CMI om meer te focussen op het verstevigen en internationaal verder uitbreiden van technische en facilitaire activiteiten op het gebied van registratie, management en distributie van video content.

Voor Gracenote, een dochteronderneming van Tribune Media Company, is de overname van Infostrada Sports een belangrijke stap om wereldmarktleider te worden op het gebied van sportdata.

Peter Rademaker, CEO CMI: “Vanwege de propositie van Infostrada Sports hebben diverse internationale partijen ons het afgelopen jaar benaderd voor een overname. Vervolgens hebben wij Holland Corporate Finance gevraagd om ons in dit verkoopproces te begeleiden waarbij Gracenote uiteindelijk is geselecteerd. Hun ambitie en strategie sluiten het beste aan bij die van Infostrada Sports. Door de verkoop verwerft Infostrada Sports een sterkere positie in een verder consoliderende sportdata markt. Ik wens het management van Infostrada Sports onder leiding van Bas Blokpoel en Guido Bouw heel veel succes en wil hen bedanken voor de fijne samenwerking van de afgelopen jaren.”

Bron: CMI

Bericht delen