Close Up-documentaire genomineerd voor Emmy
Woensdag 17 januari 2018

Close Up-documentaire genomineerd voor Emmy

De Close Up-documentaire Robin de Puy – Ik ben het allemaal zelf is genomineerd voor een International Emmy Award in de categorie Arts Programming. De film is binnen deze categorie één van slechts vier genomineerden en de enige genomineerde uit Nederland. De winnaar wordt 20 november bekend gemaakt. 

De documentaire is een coproductie van Talent United/Paul Ruven en AVROTROS, de regie was in handen van Simone de Vries, eindredactie Marijke Huijbregts. De film is mede tot stand gekomen met steun van het CoBO Fonds.

De documentaire gaat over de succesvolle fotografe Robin de Puy. Er komt de laatste jaren geen einde aan de reeks prestigieuze opdrachten. Maar er knaagt iets: fotografeert ze nog wel de mensen van wie zij vindt dat ze gezien moeten worden? Met alleen een camera als bagage stapt Robin in Amerika op de motor voor een road trip. Onder meer de Volkskrant, Linda, en Vrij Nederland maken veelvuldig gebruik van fotografe Robin de Puy (29). Na het winnen van de Photo Academy Award en de Nationale Portretprijs ging het hard met haar carrière. Maar de laatste tijd brengt het werk haar minder bevrediging en vraagt ze zich af of ze wel genoeg uit haar talent haalt. 

De Puy staat voor een dilemma: reizen in haar eentje, ver van huis, vindt ze het engste wat er is. Toch zet ze de stap, ze reist naar Amerika en huurt een motor voor een road trip. Maar dan vliegt de angst haar opnieuw naar de keel. Het liefst zou ze zich opsluiten in haar motelkamer. Hoe gaat ze deze reis voortzetten? We zien hoe Robin de uitdaging aangaat en kriskras door Amerika rijdt, waarbij ze haar route puur op intuïtie bepaalt. De film laat van dichtbij zien hoe Robin worstelt met haar onzekerheden, maar ook hoe ze zichzelf via haar foto’s beter leert kennen. 

Bekijk de documentaire hier.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen