Dinsdag 16 januari 2018

Cinekid woensdag van start

Prinses Máxima en prins Willem-Alexander komen woensdag naar de jubileumeditie van het Cinekid Festival in Amsterdam. Het prinselijk paar opent het internationale film-, televisie- en nieuwe media-festival voor kinderen, dat dit jaar voor de 25e keer plaatsvindt. Het Amsterdamse festival komt naar de kinderen toe met satellietfestivals in 30 steden in heel Nederland.

Niet alleen kinderen en hun ouders profiteren van de kennis en inzet van Stichting Cinekid. Tijdens het festival worden ook seminars georganiseerd en is het een ontmoetingsplaats voor Nederlandse en internationale mediaprofessionals. Gedurende het jaar ontwikkelt Cinekid workshops en lesprogramma’s voor het onderwijs.

Op het evenement in de Westergasfabriek kunnen kinderen tien dagen lang terecht voor onder meer films en premières van tv-series. Ook is er van alles te beleven op het gebied van nieuwe media in het MediaLab, een digitale speeltuin. Verder kunnen de jonge bezoekers workshops volgen of kennismaken met de makers van de vertoonde producties. Volgens festivaldirecteur Sannette Naeyé is Cinekid met ongeveer 55.000 bezoekers het grootste mediafestival voor de jeugd ter wereld.

Bron: Cinekid/De Stentor

Bericht delen