Woensdag 17 januari 2018

Cinekid van start op 15 oktober

De herfstvakantie staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor de dertigste editie van Cinekid. Van 15 tot en met 21 oktober vindt het jaarlijkse film-, tv- en nieuwe mediafestival voor de jeugd plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Daarnaast zijn er in ruim vijfendertig verschillende Nederlandse steden filmtheaters die hun eigen Cinekid op Locatie organiseren.

Cinekid zet zich in om de productie van kwalitatief goede media voor kinderen te stimuleren, om hen actief deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie hiervan. Met als doel de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden.

Cinekid vertoont meer dan 100 bijzondere films en tv-programma’s en creĆ«ert met innovatieve tools, games, installaties en apps, de grootste digitale speeltuin van de wereld: het MediaLab.

Gedurende het jaar zet Cinekid zich in voor de media-ontwikkeling van kinderen met tal van projecten waaronder 300 workshops per jaar onder leiding van professionele begeleiders, samenwerkingen met scholen en musea, filmkampen in de zomer, het online Cinekid FilmSpel en de app voor ouders en kinderen: Cinekid AppLab.

Meer informatie over de programmering van het festival is te vinden op Cinekid.nl.

Bron: Cinekid/Broadcast Magazine

Bericht delen