China verbiedt BBC World News
vrijdag 12 februari 2021

China verbiedt BBC World News

Het Britse nieuwskanaal BBC World News is per direct verboden in China. Volgens de autoriteiten van het totalitaire land heeft de BBC ‘de regels overtreden’ en voldeed de zender niet aan ‘eerlijk en naar waarheid berichten over China’.

De blokkade lijkt een vergelding voor het Britse besluit om de Chinese staatszender CGTN te blokkeren. Daartoe werd vorige week besloten omdat CGTN onder strenge controle van de Chinese Communistische Partij staat. Peking dreigde daarna al met tegenmaatregelen.

De BBC betreurt de beslissing en benadrukt dat de Britse nieuwszender wereldwijd het meest vertrouwd wordt voor eerlijke en onpartijdige berichtgeving. De blokkade zal de reputatie van China alleen maar beschadigen, twittert de Britse minister Dominic Raab van Buitenlandse Zaken.

De Britse omroep belandt op een lange lijst van westerse nieuwsmedia die worden geblokkeerd in China. Onder meer de websites van de NOS, Trouw en de Volkskrant zijn niet toegankelijk vanuit China. Ook sociale media als Twitter en Facebook, de diensten van Google en online encyclopedie Wikipedia zijn geblokkeerd door de ‘Great Firewall’.

Bron: NOS/BM

Bericht delen