Charisa Chotoe nieuwe presentator van Pointer
vrijdag 4 maart 2022

Charisa Chotoe nieuwe presentator van Pointer

Het journalistieke onderzoeksplatform Pointer (KRO-NCRV) heeft een nieuwe presentator, Charisa Chotoe. Aanstaande zondag presenteert ze haar eerste televisie-uitzending over de woningnood voor gescheiden ouders. Chotoe wordt als vierde presentator toegevoegd aan het team van Pointer dat bestaat uit Teun van de Keuken, Anna Gimbrère en Niels Heithuis.

De 28-jarige Charisa Chotoe is onderzoeksjournalist en presenteerde voor KRO-NCRV het programma Propaganda, waaronder de spraakmakende aflevering over haatinfluencers en het thema online shaming. Chotoe startte haar tv-carrière bij de Amsterdamse stadszender AT5, waar ze onder andere de programma’s De Zwoele Stad en De Straten van Amsterdam presenteerde. Ze studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Charisa Chotoe: “Ik kijk er enorm naar uit om uitzendingen voor Pointer te maken. De maatschappelijke betrokkenheid van KRO-NCRV spreekt mij zeer aan en ik ga mij volop inzetten om de verschillende onderzoeksthema’s van Pointer te belichten en op de kaart te zetten, waaronder het onderzoek naar genderverschilen in de gezondheidszorg.”

René Sommer, eindredacteur Pointer: “Met Charisa hebben we een geëngageerde journalist in huis gehaald. We zijn heel blij dat we met Pointer zo’n jonge talentvolle presentator aan ons weten te binden.”

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen