Woensdag 17 januari 2018

Channel 4 koopt dramaserie Vlucht HS13

De Britse zender Channel 4 heeft de KRO-NCRV dramaserie Vlucht HS13 aangekocht voor vertoning op de Video On Demand-dienst Walter Presents. Dit online kanaal bestaat inmiddels een jaar en is gespecialiseerd in niet-Engelstalig drama en comedy. De tiendelige serie werd uitgezonden op NPO 3 en trok wekelijks een miljoen kijkers.

Vlucht HS13, een productie van Column Film, gaat over het leven van de succesvolle zakenvrouw Liv (gespeeld door Katja Schuurman), dat volledig op zijn kop wordt gezet als het vliegtuig waarin haar man Simon zou zitten, neerstort op weg naar Barcelona. Al snel worden Liv, haar zoontje en haar familie geconfronteerd met bizarre ontwikkelingen die een steeds duister wordend verleden naar boven brengen.

Behalve Katja Schuurman spelen in Vlucht HS13 Jeroen Spitzenberger, Daniel Boissevain, Reinout Bussemaker en Roos Ouwehand. Het scenario is geschreven door Marion Pauw en Elle van Rijn, in samenwerking met Lineke van den Boezem. De regie is in handen van Hanro Smitsman, André van Duren en Ivan Lopez Nunez. Vlucht HS13 is gebaseerd op de succesvolle Turkse dramaserie The End.

Bron: KRO-NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen