Dinsdag 16 januari 2018

Champions League te zien bij NOS en Sport1

De UEFA Champions League is in het nieuwe voetbalseizoen (2012-2013) te zien bij de NOS en Sport1. De NOS heeft de rechten voor televisie, radio, internet en mobiel voor de beste voetbalcompetitie van de wereld opnieuw voor een periode van drie jaar weten te bemachtigen. In vergelijking met het huidige contract, maken ook de play-offs en alle speelavonden in de achtste finales deel uit van de nieuwe overeenkomst.

Sport1 heeft zich ook voor de komende drie seizoenen verzekerd van de uitzendrechten van de UEFA Champions League. Het betreft hier de rechten voor het live en in samenvatting uitzenden van wedstrijden op televisie en internet. Op Champions League-avonden worden maximaal zes wedstrijden gelijktijdig op de kanalen van Sport1 uitgezonden. Via de website van Sport1 zijn alle wedstrijden live te bestellen. Naast de UEFA Champions League zendt Sport1 ook de Supercup, de strijd tussen de winnaar van de UEFA Champions League en de Europa League, jaarlijks uit.

Jan de Jong, algemeen directeur NOS: “De UEFA Champions League is op Europees niveau zonder twijfel het beste voetbal met de beste spelers en de beste Nederlandse voetballers; de ‘crème de la crème’ van het voetbal. Dat past in de filosofie van de NOS. Op nationaal niveau zenden we de daarom de Eredivisie uit en van Oranje de EK’s en WK’s. Verder hebben we de ambitie om van alle andere sporten, letterlijk van A tot Z, dus van atletiek tot zwemmen, de Europese en wereldkampioenschappen uit te zenden. En last but not least, natuurlijk de Olympische Spelen.”

De NOS mag van de UEFA geen mededelingen doen over de hoogte van het bedrag dat met de overeenkomst is gemoeid. De Jong: “Daarnaast mogen we ook niet prijsgeven of er concurrerende biedingen waren. Dat heeft allemaal te maken met de verkoop van de rechten in andere landen. Het betreft hier voor de UEFA strategische informatie. De NOS geeft structureel achttien miljoen euro minder uit aan voetbal dan voorheen. We hebben de afgelopen jaren afscheid moeten nemen van onder meer de uit- en thuiswedstrijden van Oranje, de KNVB-beker, Europa League en de Engelse, Spaanse en Italiaanse voetbalsamenvattingen.”

Will Moerer, general manager Sport1: “De UEFA Champions League-avonden op Sport1 zijn de laatste jaren onder onze abonnees uitgegroeid tot een begrip. Samen met de Engelse Premier League en de Spaanse Primera Division wordt de UEFA Champions League door onze abonnees ook nog eens het meest gewaardeerd. Het past uitstekend in onze programmering met alleen maar topsport. Het beste voetbal hoort net als het beste tennis (Wimbledon), golf (Majors, Ryder Cup), MotoGP, basketball (NBA) en atletiek thuis op Sport1. Uiteraard ben ik nu dan ook erg trots dat we onze abonnees de komende jaren weer de UEFA Champions League kunnen aanbieden.”

Bron: NOS/Sport1/Broadcast Magazine

Bericht delen