Dinsdag 16 januari 2018

CEO CMI Van Genderen uit functie gezet

Bart-Jan van Genderen, oprichter en topman van Consolidated Media Industries (CMI), is uit zijn functie gezet. CMI is met zijn dochterondernemingen en in totaal bijna 800 medewerkers de grootste facilitaire dienstverlener in de Nederlandse omroepbranche.

Grootaandeelhouder Bencis heeft na een conflict met Van Genderen over tegenvallende financiële resultaten hem de wacht aangezegd, meldde het FD eerder. Het private equityhuis verwijt de CEO een onjuist beeld van de financiële zaken te hebben gegeven aan commissarissen en medebestuurders. Van Genderen zelf wil desgevraagd (nog) geen commentaar geven op de gang van zaken. “We zijn in onderhandeling,” is alles wat hij vooralsnog kwijt wil.
Ook CMI wilde geen nader commentaar geven en verwijst naar de mededeling op de website: ‘CMI Holding B.V. maakt bekend dat Bart-Jan van Genderen, medeoprichter van de Groep, niet langer de rol bekleedt als CEO. Zijn taken zullen vanaf heden worden waargenomen door onze CFO Peter Rademaker. (…) De heer Van Genderen zal als belangrijke aandeelhouder in de toekomst betrokken blijven bij onze onderneming. Thans zijn partijen in goed overleg over de rol die Bart-Jan van Genderen in de toekomst voor de groep zal vervullen’.

Bron: FD/CMI/Broadcast Magazine

Bericht delen