CEO Bert Habets weg bij RTL Nederland
Woensdag 17 januari 2018

CEO Bert Habets weg bij RTL Nederland

Bert Habets neemt binnenkort afscheid van RTL Nederland na bijna tien jaar als topman aan het mediabedrijf te zijn verbonden. Dat bevestigt RTL aan Adformatie. Habets blijft actief binnen het RTL-concern. Hij wordt benoemd tot co-CEO van RTL Group in Luxemburg naast Guillaume de Posch.

Onder Habets’ leiding groeide RTL onder meer uit tot marktleider op televisie en begon het VOD-dienst Videoland. Habets over zijn vertrek: “RTL Nederland is een prachtbedrijf waar ik jarenlang met heel veel plezier heb samengewerkt en waar we collectief geweldige stappen hebben gezet in de transformatie van zender- tot mediabedrijf. En er zit nog veel meer potentie in, daarom ben ik blij dat ik deel blijf uitmaken van de ‘familie’. RTL Nederland is een financieel gezond bedrijf en een pionier binnen Group. Ik geloof dat ik in mijn nieuwe functie veel kan betekenen voor de initiatieven die hier worden ontplooid en ze gebruiken als inspiratie voor andere landen. Voorlopig blijf ik aan als CEO van RTL in Nederland. RTL Group verwacht mijn opvolger voor het einde van het jaar bekend te maken.”

Habets werkte eerder bij RTL Group in Luxemburg, als projectmanager bij de unit Business Development. Later werd hij financieel directeur bij Holland Media Groep, dat later RTL Nederland werd. Een aantal jaar later promoveerde hij naar de rol van CEO. Habets is het derde directielid van RTL Nederland dat in korte tijd dat vertrekt. Eerder kondigden Chief Digital Officer Arno Otto – die een directeursfunctie bij ProSieben heeft gekregen – en financieel directeur Patrick Olde Scholtenhuis hun vertrek aan.

Bron: Adformatie/BM

Bericht delen