Dinsdag 16 januari 2018

Cast KRO-serie Seinpost Den Haag bekend

Thomas Acda, Egbert Jan Weeber, Jim Bakkum, Stephan Evenblij, Saar Koningsberger, Fatma Genc, Charlie Chan Dagelet, Terence Schreurs en Tibor Lukács vervullen hoofdrollen in de nieuwe KRO-politieserie Seinpost Den Haag. Dit maakte de omroep donderdag bekend. Binnenkort starten de opnames van de serie in onze hofstad. Seinpost Den Haag is vanaf 4 september tien weken op Nederland 3 te zien.

Seinpost Den Haag is een politieserie waarin het draait om de dagelijkse beslommeringen op en rond het Scheveningse wijkbureau Seinpost. Van rijk tot arm, van chic tot volks, alle lagen van de bevolking zijn vertegenwoordigd in deze badplaats, waar de spanningen vaak dagelijks weer hoog oplaaien. Elke aflevering bestrijkt een werkdag van twee geüniformeerde teams en een recherche-duo.

De scenarioschrijvers zijn Henk Apotheker, Stan Lapinski, Jan Harm Dekker en Simone Kome-van Breugel. De productie is in handen van Rolf Koot en de regie is in handen van Lourens Blok. Haye van der Heyden neemt namens de KRO de eindredactie voor zijn rekening.

“Ook al moet de eerste draaidag nog plaatsvinden, we zijn nu al trots op de serie vanwege de sterke, realistische scripts en de jonge, talentvolle cast,” aldus mediadirecteur Taco Rijssemus. “Bovendien belicht Seinpost Den Haag sociaal maatschappelijke problematiek vanuit een menselijk oogpunt. Daarmee past de serie in de KRO-traditie van kwalitatief drama waarin sociale dilemma’s centraal staan, zoals Penoza en Keyzer & De Boer Advocaten. Maar de serie past natuurlijk ook in onze traditie van politie- en detectiveseries zoals Russen en de KRO Detectives.”

Bron: KRO/Broadcast Magazine

Bericht delen