Woensdag 17 januari 2018

Carlo van Lienden: 'Niet lullen maar poetsen'

Naast de productie van factual entertainment en entertainment-programma’s gaat televisieproducent Blue Circle haar focus nog meer richten op dagelijkse programma’s. Blue Circle produceert in opdracht van RTL 4 al de dagelijkse programma’s RTL Boulevard en RTL Late Night.

Door de toenemende vraag van het dagelijkse genre heeft de producent besloten de focus hierop te vergroten.

Met het oog op deze strategische koers is Carlo van Lienden (36) met ingang van 1 maart aangesteld als director of daily’s. Van Lienden wordt verantwoordelijk voor alle dagelijkse programma’s die Blue Circle nu en in de toekomst ontwikkelt en produceert, en tevens voor alle daaruit voortvloeiende initiatieven.

Van 2007 tot 2013 was Van Lienden bij Blue Circle hoofdredacteur van RTL Boulevard. In de periode daarna zette hij RTL Late Night op en gaf de afgelopen 2,5 jaar eveneens als hoofdredacteur leiding aan de talkshow-redactie. In zijn nieuwe rol zal Van Lienden eindverantwoordelijk zijn voor zowel RTL Late Night als RTL Boulevard.

Georgette Schlick (CEO Blue Circle): “Als televisieproducent van onder meer de twee dagelijkse programma’s RTL Boulevard en RTL Late Night krijgt Blue Circle regelmatig de vraag nieuwe dagelijkse programma’s te ontwikkelen. Door de fragmentatie van de advertentiemarkt, de toename aan distributieplatformen en een extreem grote behoefte aan innovatieve content ligt daar voor ons een groeimarkt die wij met onze jarenlange ervaring op het gebied van het ontwikkelen en produceren van dagelijkse programma’s niet mogen en willen laten liggen.”

Carlo van Lienden (director of daily’s Blue Circle): “In een snel veranderende televisiewereld ben ik blij dat Blue Circle de focus op het dagelijkse genre vergroot. Met de presentatoren en talenten die dagelijks onze programma’s vertegenwoordigen maar zeker ook met het talent op onze redacties heb ik er een rotsvast vertrouwen in dat wij tot mooie dingen in staat zijn. Ik zou zeggen: niet lullen maar poetsen.”

Bron: Blue Circle/Broadcast Magazine

Bericht delen