Woensdag 17 januari 2018

Carel Kuyl verlaat NTR

Mediadirecteur Carel Kuyl bereikt in het najaar van 2017 de pensioengerechtigde leeftijd en zal dan de NTR verlaten. Willemijn Francissen, nu integraal eindredacteur kennis bij de NTR, zal Kuyl opvolgen als mediadirecteur van de NTR.

Algemeen directeur Paul Römer vertelt dat Kuyl de afgelopen jaren op onnavolgbare wijze en met succes invulling heeft gegeven aan de functie van mediadirecteur. “Het gaat goed met de NTR. We maken mooie, gewaardeerde en prijswinnende programma’s, die laten zien dat we tot de kern van de publieke omroep behoren”, aldus Kuyl. “Ik ben trots dat ik daar deel van heb uitgemaakt.”
 
Carel Kuyl heeft een lange loopbaan bij de publieke omroep. Hij stond aan de wieg van de eerste dagelijkse actualiteitenrubriek van de Nederlandse televisie, NOS-Laat, de voorloper van NOVA. Na een periode als hoofd documentaires en programmaleider televisie bij de NPS trad hij aan als hoofdredacteur van NOVA. In 2010 gaf hij de aanzet tot Nieuwsuur, in samenwerking met de NOS. Twee jaar later werd hij mediadirecteur.

Bron: NTR/BM

Bericht delen