Dinsdag 16 januari 2018

Captains of Media: Gijs van Beuzekom

Gijs van Beuzekom (55) is de kersverse netmanager van Nederland 2 bij de publieke omroep. Een journalist in hart en nieren, die nu verantwoordelijk is voor de journalistieke televisiezender van Nederland.

Daarmee is Van Beuzekom tevens toegetreden tot het selecte gezelschap van Captains of Media, de maandelijkse interviewserie in Broadcast Magazine.

In de septembereditie van het mediavakblad spreekt Ton F. van Dijk uitgebreid met Van Beuzekom, die “een bloedhekel heeft aan middelmaat” en dat draagt ook uitdraagt. “Middelmatigheid is nooit wat het echt is. En dat is wel wat ik bijvoorbeeld op televisie wil laten zien. Echte mensen. Echte dingen, die ergens over gaan. Middelmaat maakt bij een kijker niks los. En ik vind dat we kijkers moeten prikkelen. Kijk maar naar de politiek: daar worden continu compromissen gesloten. Het leidt tot niets.”

Gijs van Beuzekom in een open gesprek over journalistiek, televisie en waarom hij besloot de NCRV te verlaten. Het volledige interview is te lezen in het septembernummer van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen