Dinsdag 16 januari 2018

Campagnes bekijken met TIP Web

TIP Web is een nieuwe app van SPOT waarmee ingekochte tv-campagneschema’s bekeken, geprint en geëxporteerd kunnen worden. Met TIP Web kunnen ook programmering en tarieven worden gedownload in een file formaat. Adverteerders kunnen met deze app op alle devices, mobiel en desktop, hun eigen tv-campagnes bekijken. TIP Web vervangt de bestaande TIP Server.

TIP Web vormt een apart onderdeel van TIP. Communicatiebureaus en adverteerders die rechtstreeks inkopen bij een tv-zender vinden op TIP Web een aantal belangrijke functionaliteiten die het inkoopproces gemakkelijker maken. Met TIP Web kunnen zij ingekochte campagneschema’s bekijken, printen of exporteren. Op de campagneschema’s worden de GRP’s getoond op de ingekochte doelgroep. Voor geplande spots betreft dit de verwachte GRP’s. Voor uitgezonden spots worden de gerealiseerde GRP’s getoond. Ook kunnen zij met TIP Web de programmering en tarieven downloaden.

Michel van der Voort, Directeur SPOT over TIP Web. “ De huidige client server applicatie is nu drie jaar in gebruik en er zijn dertig accounts actief. Dat zijn zowel adverteerders als middelgrote communicatiebureaus die geen gebruik maken software als Mediaview van MBS. Met TIP Web verwachten we de gebruikersgroep te verdubbelen, juist door het gemak van de web applicatie. Je kunt nu altijd en overal bij je tv-campagnes.”

Bron: SPOT/Broadcast Magazine

Bericht delen