Woensdag 17 januari 2018

Burgemeester somber over toekomst Hilversum

De Gooi- en Eemlander meldde vorige week dat uit rapporten van de Economic Board Gooi- en Vechtstreek blijkt dat de hoogtijdagen van de omroepen verleden tijd zijn. De regio heeft sinds 2005 te maken met een stagnatie. De media maakt momenteel het belangrijkste deel van de werkgelegenheid uit, maar de sector staat zwaar onder druk.

Uit onderzoek van Spreekbuis-journalist Peter Schavemaker blijkt dat het aantal omroepmedewerkers dat in Hilversum woont en werkt niet zo groot is als eerder werd gedacht. Burgemeester Broertjes schrikt van de cijfers. “Ja, dat is slecht. Deze cijfers formuleren onze opgave”, laat hij weten op de website van Spreekbuis. Broertjes: “Ik weet dat we in de regio in een krimp zitten. Dat geldt niet voor Utrecht en Amsterdam.”

Broertjes wil daarom werken aan Hilversum 2.0. “Hilversum en de omroepen; dat is niet de toekomst. De omroepen krijgen een andere positie, de Netflixen van deze wereld staan in de rij. De nieuwe digitale ontwikkelingen gaan aan ons voorbij. Daarom spreek ik nu over ‘crossmediastad Hilversum’. We moeten verbindingen leggen met prachtige bedrijven als Mediamonks, daar heeft niemand ooit aandacht aan besteed, maar ze zitten er al 12 jaar. We kunnen niet anders dan verbinden, anders verdampt het uiteindelijk en is Hilversum over 10 jaar helemaal niet meer de Mediastad.”

Lees het hele interview hier.

Bron: Spreekbuis/Broadcast Magazine

Bericht delen