Bureau Sport duikt in wereld vrouwensport
Woensdag 17 januari 2018

Bureau Sport duikt in wereld vrouwensport

Sportvrouwen? Dat zijn toch meestal manvrouwen, die de hele dag roddelen, te pas en te onpas huilen, relaties hebben met hun trainer en niet tegen kritiek kunnen? Niets is minder waar: juist de vrouwen doen het de laatste jaren heel goed: ze winnen medaille na medaille.

Hoogste tijd dus voor Bureau Sport om in een nieuwe, vijfdelige serie op onderzoek uit te gaan. Kloppen de vooroordelen? En wat is eigenlijk het geheim achter de successen? Erik Dijkstra en Frank Evenblij duiken, met de Europese kampioenschappen vrouwenvoetbal in eigen land voor de deur, in de wondere wereld van de sportvrouw. Bureau Sport is vanaf 16 juni elke vrijdag om 20.20 uur te zien bij de VARA op NPO 3.

Met iedere week een Battle of the Sexes, tussen sportvrouwen en sportmannen. Zo neemt Ranomi Kromowidjojo het zwemmend op tegen haar vriend en gouden medaillewinnaar Ferry Weertman. Ook houdt wekelijks een sportvrouw een monoloog voor de spiegel over haar lichaam (onder anderen atlete Jamile Samuel, baanwielrenster Elis Ligtlee en zeilster Marit Bouwmeester). Erik Dijkstra en Frank Evenblij bespreken de vrouwensport in het als vrouwonvriendelijk bestempelde tv-programma Voetbal Inside.

Een panel, bestaande uit topzwemster Femke Heemskerk, oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo en Oranje voetbalinternational Merel van Dongen, bespreekt iedere week een vooroordeel uit de vrouwensport. Verder spreken Erik en Frank met onder anderen Dafne Schippers, gouden medaillewinnares Sharon van Rouwendaal, de mooiste sportvrouw van Nederland wielrenster Puck Moonen en de eerste vrouwelijke hooligan met een stadionverbod.

Bron: BNN-VARA

Bericht delen