No Pictures Please produceert Bureau 040 voor RTL 4
donderdag 20 augustus 2020

No Pictures Please produceert Bureau 040 voor RTL 4

Ewout Genemans is vanaf 2 september te zien bij RTL 4 in het programma Bureau 040, waarin hij de politie van Eindhoven volgt. Het programma volgt Bureau Burgwallen op, waarin hij met de politie in het centrum van Amsterdam meedraaide.

Genemans kondigde begin dit jaar aan dat er een nieuwe reeks zou volgen, dit keer opgenomen in de stad in Noord-Brabant. De opnames van de nieuwe serie gingen rond carnaval van start. Bureau 040 is geproduceerd door No Pictures Please.

In maart vertelde de presentator aan RTL Boulevard dat het opnemen van het programma doorging ondanks het uitbreken van het coronavirus. Genemans zei dat hij het belangrijk vindt om te laten zien dat politiewerk ook in tijden van crisis doorgaat. Hij benadrukte wel de maatregelen van het RIVM in acht te nemen.

“De afgelopen zes maanden heb ik van dichtbij mogen ervaren hoe het werk van de agenten in Eindhoven eruit ziet en vooral wat de impact daarvan is. En dat was interessant, maar soms ook best heftig”, aldus Genemans.

Eindhoven is met ruim 230.000 inwoners de vijfde stad van Nederland en kampt met uiteenlopende vormen van criminaliteit. Het werk van de Eindhovense agenten is erg dynamisch, geen dag is hetzelfde. In Bureau 040 komt alles voorbij: huiselijk geweld, reanimaties, recherchewerk, verwarde personen en aanhoudingen met getrokken pistool. Ewout ondervindt aan den lijve hoe de politie straatdealers en andere Brabantse drugscriminelen aanpakt.

Bureau 040 is vanaf woensdag 2 september achttien weken lang om 21.30 uur te zien bij RTL 4. In de eerste aflevering achtervolgen agenten Koen en Stijn een scooterdief in Eindhoven. Ze trekken alles uit de kast om hem aan te houden. En agenten Jens en Felitsa staan oog in oog met twee mannen in een bestelbus die een pistool bij zich hebben, de agenten trekken direct hun vuurwapen.

Bureau 040

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen