Woensdag 17 januari 2018

Buma/Stemra wil Van Limpt als directievoorzitter

Het bestuur van Buma/Stemra heeft unaniem besloten Wim van Limpt (42) aan de Algemene Ledenvergadering op 15 juni voor te dragen voor de functie van directievoorzitter. Als de Algemene Ledenvergadering hiermee akkoord gaat, zal Van Limpt per direct als directeur in functie treden.

Hij volgt dan de begin dit jaar vertrokken Hein van der Ree op.

Bestuursvoorzitter Leo de Wit over het bestuursbesluit: “Het bestuur is verheugd dat het in de persoon van Wim van Limpt iemand mag voordragen die met gedegen kennis van het collectieve beheer passie heeft voor het uitdragen van de belangen van rechthebbenden. Van Limpt heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden door zijn grote betrokkenheid bij het auteursrecht en zijn inzet op het gebied van service en dienstverlening voor leden en aangeslotenen.”

Van Limpt is sinds 2007 in dienst bij Buma/Stemra, waarvan de laatste vijf jaar als manager Service Rechthebbenden en Centrale Regelingen Stemra. In die functie heeft hij voor de afdeling een nieuwe werkwijze ontwikkeld en geïmplementeerd die in 2014 resulteerde in de toekenning van de ECCS certificering; een Europese kwaliteitsstandaard voor customer contact centers.

Vorig jaar kreeg Van Limpt de Custom Contact Manager of the Year Award van de beroepsvereniging van contact centers CCMA voor zijn onderscheidende werkwijze en de behaalde resultaten van de afdeling Service Rechthebbenden. De salariëring van Van Limpt is conform de Wet Normering Topinkomens (WNT) die via de Wet Toezicht ook op Buma/Stemra van toepassing is.

Voormalig directeur Hein van der Ree weigerde eerder dit jaar in te stemmen met de aanpassing van zijn salaris aan de WNT, waar Buma/Stemra volgens staatssecretaris Fred Teeven onder moest vallen. Van der Ree kreeg bij zijn vertrek een afkoopsom van een kleine vijf ton mee.

Bron: Buma/Stemra/Broadcast Magazine

Bericht delen