Dinsdag 16 januari 2018

Buma/Stemra-bestuurslid Gerrits treedt terug

Buma/Stemra-bestuurslid Jochem Gerrits heeft ontslag genomen. Het bestuur meldt dat het op prijs stelt dat Gerrits het belang van Buma/Stemra voor laat gaan.

Gerrits trad vorige week al terug uit zijn functie nadat PowNews woensdag zijn integriteit in twijfel trok. Gerrits liet weten het niet eens te zijn met de aantijgingen van PowNews. De uitzending ging over een componist die een liedje had gecomponeerd dat zonder zijn medeweten zou zijn te horen op miljoenen dvd’s. In een opgenomen telefoongesprek was te horen dat Gerrits hem aanbood werk van de zaak te maken als hijzelf een derde van het uitbetaalde geld zou krijgen.

Buma/Stemra zegt volledige medewerking te verlenen aan het aangekondigde onderzoek van het College van Toezicht collectieve beheersorganisaties Auteurs- en naburige rechten. Het college onderzoekt de achtergronden van de claim van componist en de betrokkenheid van Gerrits hierbij. Zo lang dit onderzoek loopt, doet het bestuur geen mededelingen over deze kwestie.

Het bestuur heeft in september al aangekondigd een onafhankelijke voorzitter te benoemen. Nu is besloten om op korte termijn een onafhankelijke interim-voorzitter aan te stellen.

Bron: Buma/Stemra/Broadcast Magazine

Bericht delen