Breed draagvlak voor TV-reclames tijdens coronacrisis
Donderdag 23 april 2020

Breed draagvlak voor TV-reclames tijdens coronacrisis

Onder Nederlanders bestaat een breed draagvlak voor TV-reclames tijdens de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek dat Screenforce heeft laten uitvoeren door marktonderzoeksbureau Ruigrok NetPanel.

Nederlanders zijn ondervraagd naar hun houding ten opzichte van TV-reclames, of er bepaalde TV-reclames zijn opgevallen en of ze vaker actie ondernemen naar aanleiding van TV-reclames. De uitkomsten sluiten aan bij eerder internationaal onderzoek van Kantar waaruit blijkt dat consumenten willen dat adverteerders blijven adverteren tijdens de coronacrisis en bij onderzoek door Mediasynced dat laat zien dat de effectiviteit van TV-reclames op online surfgedrag tijdens de coronacrisis 45% hoger is dan in de week voor de crisis.

De ondervraagden konden aangeven in hoeverre ze het eens zijn met een aantal stellingen over hoe men TV-reclames tijdens de coronacrisis ervaart. Ruim driekwart van de Nederlanders van 18 jaar en ouder vindt het goed dat er speciale TV-reclames zijn die oproepen om zich aan de maatregelen van de overheid te houden en bijna driekwart heeft er begrip voor dat bedrijven en merken ook nu TV-reclames blijven uitzenden. Bijna de helft van de Nederlanders is positief over reclames die inspelen op het coronavirus.

In het onderzoek is ook gevraagd welke TV-reclame het meest positief is opgevallen tijdens de coronacrisis. Met positief opvallen wordt een reclame bedoeld die bijvoorbeeld de aandacht trok of die volgens de ondervraagden op een bijzondere wijze omgaat met de coronacrisis. De meest genoemde TV-reclames zijn achtereenvolgens: Postbus 51 – Houdt afstand, Albert Heijn, Kruidvat, ASR en Jumbo.

Ook wat betreft radioreclame is de consument positief. De radioreclames van de Rijksoverheid, KPN, ASR en Douwe Egberts zijn in de lockdown periode het meest positief opgevallen bij de radioluisteraar.

Bron: Screenforce/BM

Bericht delen