Boyan Ephraim nieuwe presentator RTL Ontbijtnieuws
donderdag 5 augustus 2021

Boyan Ephraim nieuwe presentator RTL Ontbijtnieuws

Televisiepresentator Jan de Hoop (66) heeft een collega gekregen. Boyan Ephraim (26) is het nieuwe gezicht van het RTL Ontbijtnieuws. Woensdag presenteerde hij zijn eerste uitzending.

Na een studie journalistiek in Utrecht ging Boyan Ephraim aan de slag als verslaggever bij RTV Lanslingerland. Via die weg kwam hij bij regionale omroepen als Omroep West en RTV Rijnmond terecht. Sinds september 2018 is hij te zien als nieuwslezer bij Omroep Gelderland. Sinds juni 2017 is hij tevens al redacteur en voice-over van RTL Nieuws.

Als kind kampte Boyan met een spraakgebrek. Maar zijn gestotter weerhield hem er niet van een loopbaan in de journalistiek na te jagen. Hij ontdekte tijdens zijn opleiding dat hij tijdens een uitzending helemaal geen last heeft: “Eigenlijk kun je dat vergelijken met zangeres Miss Montreal. Zij stottert niet zodra ze gaat zingen.”

Aan RTL Boulevard vertelde Boyan dat hij woensdag met zweethanden naar de studio van het RTL Ontbijtnieuws reed. Maar toen de uitzending eenmaal bezig was en de eerste onderwerpen geweest waren zat hij al een stuk relaxter achter de desk.

Bron: Televizier/RTL Boulevard/BM

Bericht delen