Dinsdag 16 januari 2018

BosBros gaat animatiefilms maken

Filmproducent BosBros, vooral bekend van live action familiefilms, heeft haar ambitie om meer animatieprojecten te gaan ontwikkelen, weten te verzilveren met de toekenning van Creative Europe budget voor de ontwikkeling van onder andere twee animatiefilms.

Dit ontwikkelingsbudget wordt aangewend om de eerste fase uit te voeren van het animatieproject Heinz, de bekende stripkat uit Het Parool die tot leven komt in een kleurrijke en humoristische spektakelfilm. Het verhaal en het design overtuigden de fondsenverstrekkers. Daarnaast is BosBros coproducent van de korte animatiefilm Tex die inmiddels in productie is en wordt gepresenteerd tijdens Cinekid 2015.Scootermeisje is een animatiefilm van aanstormend animatietalent Julia Jager bedoeld voor tieners. Voor Scootermeisje heeft BosBros ook een budget voor de ontwikkeling toegekend gekregen.

Dat BosBros serieus aan de slag gaat met animatiefilms blijkt ook uit de prijsvraag die is uitgeschreven om nieuwe talenten met een interesse in animatie te leren kennen. De Burny Bos Talent Award werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt en staat in 2015 in het teken van animatie. De scenarist/schrijver/tekenaar met het beste scriptidee wint een geldprijs en de mogelijkheid om samen met BosBros het idee uit te werken tot een volledig script en uiteindelijk een animatiefilm. Tot eind augustus kunnen deelnemers hun idee nog indienen bij BosBros. De uitreiking vindt plaats tijdens het Cinekid Award Festival.

Bron: BosBros/Broadcast Magazine

Bericht delen