Article header image

Boete voor TROS wegens artiestencruise

De rechtbank Amsterdam heeft de TROS een boete van 35 duizend euro opgelegd. Volgens de rechtbank heeft de omroep zich met het organiseren van een artiestencruise gekoppeld aan tv-opnames, dienstbaar gemaakt aan extra winst voor Van der Valk Vakanties. De activiteiten van de TROS werden onder de aandacht gebracht door het commerciële Nederlandse televisiestation TV Oranje. Het station wilde dat de publieke omroep zich verantwoordde over de artiestenreizen.

Volgens mediaondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch van TV Oranje heeft de TROS via een omweg een deal gesloten met Van der Valk Vakanties. De reizen voor niet-leden werden gepromoot via de site televisiereizen.nl. TV Oranje vermoedde dat de TROS banden heeft met die website en zo geld verdient aan de reizen.

De grootste familie van Nederland werd een aantal jaren geleden door het Commissariaat voor de Media al op de vingers getikt vanwege betrokkenheid bij een reis. De omroep kreeg toen ook een boete van 35 duizend euro. TV Oranje beschuldigde de TROS bovendien van oneerlijke concurrentie. Doorn in het oog zijn daarbij de cadeaus die de omroep cadeau geeft aan nieuwe leden. Zo kregen zij voor zes euro de dvd Toppers in Concert 2010. Volgens TV Oranje is deze dvd tijdens andere aanbiedingen nog minstens twee keer zo duur.

Bron: RTL Boulevard/Broadcast Magazine

Bericht delen