Article header image

Boek RTL 4 van Thyes en Roemer

Toen RTL Nederland in het najaar van 2014 haar 25-jarig bestaan uitgebreid vierde in woord en beeld, werd ook in Luxemburg achter de schermen naarstig gewerkt aan geschiedschrijving. Nu is er ‘het ware verhaal over de komst van RTL Véronique en RTL 4 in Nederland, verteld door de oprichters’.

Dat betekent dat Freddy Thyes en Henri Roemer hún boekje open doen.

Beide Luxemburgers stonden aan de wieg van de Nederlandse commerciële televisie en hebben dat zo op hun eigen manier beleefd. In een handzaam, op luxe dik papier uitgevoerd boekje putten Thyes en Roemer uit hun geheugen én een groot dossier vol originele documenten. Dat leidt tot een zeer ‘gründliche’ verslaglegging van een historische periode in de vaderlandse mediageschiedenis. Saillant is overigens dat ‘Die Erfolgsgeschichte von RTL 4’ door Luxemburgse ogen vooralsnog alleen in het Duits verkrijgbaar is. Met enkele partijen wordt wel onderhandeld om ook een Nederlandse versie mogelijk te maken.

Het boek, met voorwoord van voormalig Luxemburgs president en Europees Commissievoorzitter Jacques Santer en een bijna onherkenbaar jonge Daphne Deckers op de cover, zet de geboorte van commerciële tv in Nederland nog eens in (Luxemburgs) perspectief. Van de lange aanloop tot de start, het succes en hun persoonlijke verhaal schetsen Thyes en Roemer een tijdsbeeld, dat vooral voer voor fijnproevers biedt

‘Die Erfolgsgeschichte von RTL 4’ is vooralsnog alleen in het Duits verkrijgbaar en kost 29 euro (ex verzendkosten). Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar jeroen @ fcklap.nl.

Meer over het boek is te lezen in de maarteditie van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen