BNNVARA-programma De Kwis stopt na zeven jaar
zondag 18 maart 2018

BNNVARA-programma De Kwis stopt na zeven jaar

Het succesvolle BNNVARA-programma De Kwis verdwijnt na zeven jaar van de buis. Dat heeft de omroep gemeld op Facebook.

Het is niet geheel duidelijk waarom er een einde komt aan de show van Joep van Deudekom, Rob Urgert, Niels van der Laan, Jeroen Woe en gastheer Paul de Leeuw.

In het bericht op Facebook voeren de heren overigens wel een reden aan: ze geven grappend vicepremier Hugo de Jonge de schuld. De CDA-politicus was zaterdagavond de eerste gast in het nieuwe seizoen van De Kwis en werd aan het einde van de aflevering traditiegetrouw onderworpen aan de zogenoemde Inkwisitie. De Jonge antwoordde ‘ja’ op de vraag of De Kwis na dit seizoen moet stoppen, aangezien hij slechts een beperkt aantal keer ‘nee’ mocht zeggen tegen de veelal vervelende vraagstukken.

Ondanks de grappige toon van het bericht stopt het programma volgens een woordvoerder van BNNVARA wel echt.

De Kwis is momenteel bezig aan het tiende seizoen als zelfstandig programma. Het begon in 2011 als onderdeel van de zaterdagavondshow Pau!l van Paul de Leeuw. Sinds 2013 is De Kwis als zelfstandig programma te zien op NPO 1. Het programma trekt gemiddeld 1,5 miljoen kijkers, werd genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf en won twee tv-beelden (voor beste nieuwe format en voor beste amusement).

Dankzij de show groeide ook de bekendheid van het komische duo Van der Laan en Woe, dat momenteel met de voorstelling Pesetas door het land toert. Vanaf nu volgen nog zes afleveringen van De Kwis. Het programma is op zaterdag 28 april voor het laatst te zien.

Bron: BM

Bericht delen