BNNVARA bevestigt komst dramaserie Dertigers
donderdag 1 augustus 2019

BNNVARA bevestigt komst dramaserie Dertigers

BNNVARA zal een nieuwe dramaserie uitzenden, gebaseerd op de Vlaamse hit Dertigers. Wanneer de serie te zien zal zijn is nog niet duidelijk.

De Vlaamse, fictieve reeks gaat over zes vrienden (allemaal dertig jaar of ouder) in Antwerpen, die afscheid nemen van het losse leven als twintiger en geconfronteerd worden met volwassen problemen. De serie is sinds januari van dit jaar te zien op de Belgische zender Eén. Het eerste seizoen bestond uit 24 afleveringen en trok gemiddeld om en nabij 500.000 kijkers. Een tweede seizoen is op dit moment in de maak.

De woordvoerster van BNNVARA laat weten dat de Nederlandse versie een bewerking van het Vlaamse origineel wordt. Woensdagavond meldde RTL Boulevard dat de serie zal worden uitgezonden in het huidige tijdslot van Pauw en Jinek, maar dat kan de woordvoerster niet bevestigen. De twee talkshows zouden volgens het actualiteitenprogramma van RTL eerder op de avond worden uitgezonden.

Het management van Eva Jinek maakte enige tijd geleden bekend dat de presentatrice haar werkgever heeft verzocht op termijn de aanvangstijd van haar programma te vervroegen. Marcel Frost, woordvoerder van de NPO, laat weten dat eventuele wijzigingen in het programma-aanbod tijdens de komende najaarspresentatie op 27 augustus zullen worden aangekondigd en toegelicht.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen