dinsdag 16 januari 2018

BNN-VARA presenteert 40 nieuwe programma's

Donderdag is de eerste gezamenlijke seizoenspresentatie van de nieuwe fusieomroep BNN-VARA gehouden. Hier werd verteld waar de televisiekijker zich het komende seizoen op kan verheugen. In totaal komt de omroep met zo’n 40 nieuwe programma’s, van drama tot documentaires, van thema-avonden tot langere series.

Algemeen directeur en voorzitter Gerard Timmer verwoorde het nieuwe doel van de fusieomroep: “Niet het zijn van een publieke omroep alleen, maar het willen zijn van een maatschappelijk relevant mediabedrijf. De omroep wil samenwerken met maatschappelijke instanties en een platform zijn voor een breed progressief en specifiek jong publiek.”

Dat is volgens Timmer terug te zien in het programma van het nieuwe seizoen: “Van de documentaire Paradijsbestormers over Nederlandse jihadstrijders tot de dramaserie Hollands Hoop. Van een inkijk in een jeugdinrichting in Wij Zitten Vast tot het sociale experiment Typisch Nederlands.”

BNN biedt  een nieuw programma met bioloog Freek Vonk in Australië en de Belgische komiek Philip Geubels rijdt bekende gasten naar een optreden in Uitzonderlijk Vervoer. Het was al bekend dat Jeroen Pauw bij de VARA met de dagelijkse talkshow Pauw komt. Hij maakt daarnaast het programma Typisch Nederlands, waarin mensen een paar dagen onder een dak wonen met als enige overeenkomst dat ze uit Nederland komen.

Paul Witteman is ook weer op tv te zien met De Mens volgens Witteman. Hij praat daarin met wetenschappers over de mens in de breedste zin van het woord. Vanaf november kunnen liefhebbers van de serie A’dam – E.V.A. seizoen 2 bekijken. Youp van ’t Hek doet op 31 december de eindejaarsconference.

Ook oude klassiekers staan op de lijst. Zo gaat De Wereld Draait Door inmiddels zijn 10e jaar in. BNN-kijkcijferhit Floortje Naar Het Einde Van De Wereld krijgt ook een vervolg.

Bron: VARA

Bericht delen