Woensdag 17 januari 2018

BNN-VARA Academy van start

Vanaf nu zet BNN-VARA de deuren open voor jong mediatalent. Inschrijven voor de Talentday is mogelijk tot 18 mei. Dankzij de fusie tussen BNN en VARA is BNN University veranderd in de BNN-VARA Academy, waar voor beide merken media-talent wordt opgeleid.

De omroep let meer dan voorheen op de journalistieke vaardigheden van de kandidaten. Het opleiden en ontdekken van talent is onderdeel van de nieuwe mediawet. BNN-VARA is daar blij mee en beschouwt dit van oudsher als haar kerntaak.

Ralph Stam, jarenlang actief als programmamaker (VPRO en AVRO) en tot voor kort lector Crossmedia Business van de Hogeschool Utrecht, is verantwoordelijk voor de nieuwe koers van het opleidingstraject binnen BNN-VARA. Het basisprincipe van de opleiding zal hetzelfde blijven: een in house praktijkopleiding voor toptalent dat vóór, maar ook achter de schermen aan de slag wil. Mediatalent van binnen en buiten de organisatie krijgt de kans te groeien binnen het vakgebied om vervolgens hun weg te vinden bij BNN-VARA of elders in medialand.

Algemeen directeur Gerard Timmer: “Ik ben zelf ooit begonnen bij Club Veronica en onderschrijf van harte het belang van een brede en praktische talentopleiding, juist in huis bij een omroep. De afgelopen jaren heb ik gezien dat de formule van BNN University goed werkt. Mensen als Dennis Storm, Filemon Wesselink, Frank van der Lende en Tim Hofman komen er vandaan, net als een indrukwekkend aantal mensen achter de schermen. Met de komst van Ralph hopen we deze lijn van talentontwikkeling voort te zetten voor zowel BNN als VARA én de opleiding te bestendigen voor de toekomst.”

Naast het verder professionaliseren van de opleiding zal Ralph Stam samen met de programmamakers de ruwe diamanten op het gebied van radio, tv en internet opleiden. Hij heeft enorm veel zin in zijn nieuwe uitdaging: “Home made talent ontwikkelen binnen de organisatie die de Televizier Talent Award van dit jaar heeft binnengesleept, wie wil dat nou niet? Om nog maar te zwijgen van al het talent dat in korte tijd vele vlieguren heeft kunnen maken zoals Geraldine Kemper, of inmiddels is uitgevlogen, zoals Luuk Ikink. Ik zie er naar uit dat ik deze club verder kan helpen.”

Bron: BNN-VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen