Dinsdag 16 januari 2018

BNN-presentator zet wietplanten in Hofvijver

Het Nederlandse softdrugsbeleid rammelt aan alle kanten, vinden de makers van het BNN-programma Spuiten en Slikken. Presentator Tim Hofman wilde Haagse politici maandag met hun neus op de feiten drukken door vijf wietplanten op het eilandje in de Hofvijver te planten.

Na korte tijd op het eiland te hebben doorgebracht zijn Hofman en de regisseur van het programma door de politie meegenomen vanwege verstoring van de openbare orde. Na verhoor zijn de twee weer vrij gelaten. De actie van de BNN-ers in de Hofvijver is zondag 5 mei om 22.00 uur te zien in Spuiten en Slikken bij BNN op 3.

Hofman: “Op het politiebureau kregen de regisseur en ik te horen dat we zes uur vastgehouden zouden worden voor verstoring van de openbare orde. Totdat er plotseling bericht kwam van de hoge piefen van het corps en de burgemeester van Den haag. Die konden zich eigenlijk wel vinden in de actie en hebben ons laten gaan. Hoe je het ook went of keert, het huidige Nederlandse gedoogbeleid klopt van geen kanten. Wel verkoop toestaan, maar het inkopen van softdrugs strafbaar maken is struisvogelpolitiek. Het is de hoogste tijd dat politici dat schizofrene beleid gaan aanpakken. En schijnbaar is burgermeester Jozias van Aartsen het daarmee eens. Ik hoop dat onze actie van vandaag iedereen wakker schudt.”

Bron: BNN

Bericht delen