Woensdag 17 januari 2018

BNN laat hond klonen voor 50.000 euro

Voor het eerst is een Nederlands huisdier gekloond. Dat is gebeurd in Zuid-Korea, voor het nieuwe programma Klonen: Wens of Waanzin? van BNN, meldt De Telegraaf. In Nederland is het verboden om dieren te klonen, maar het importeren van een gekloond dier mag wel.

Dierenwelzijnsorganisaties en politieke partijen reageren verontwaardigd.

De hond die is gekloond is de 12-jaar oude buldog Joep uit Rotterdam. Joep is inmiddels dood, maar de eigenaren van de ‘nieuwe Joep’ zijn dolgelukkig met de geslaagde kloon. “Het zijn niet alleen de uiterlijke kenmerken die nagenoeg identiek zijn”, zeggen ze tegen De Telegraaf.

De baasjes van Joep hadden gereageerd op een oproep van BNN aan mensen die hun huisdier genetisch wilden laten kopiëren. Ze moesten een stuk weefsel van hun hond naar het Zuid-Koreaanse bedrijf Sooam Biotech sturen. Het kostte de omroep 50.000 euro om Joep te laten klonen.

In het programma Klonen: Wens of Waanzin? reizen Sophie Hilbrand en wetenschapper Bas Haring de wereld over om meer te weten te komen over het fenomeen klonen. In Zuid-Korea bezoeken ze het eerste bedrijf dat huisdieren kloont en in Texas gaan ze naar een veehouderij.

De eerste aflevering van Klonen: Wens of Waanzin? wordt vrijdag 28 oktober uitgezonden, om 21.10 uur op NPO 2.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen