Dinsdag 16 januari 2018

BN'ers staan massaal op tegen kanker

Aan de grootschalige live show Sta op tegen kanker op woensdag 28 november werken weer vele Bekende Nederland mee, om een vuist te maken tegen kanker. De presentatie is in handen van Frits Sissing en Kim-Lian van der Meij. BN’ers die meewerken zijn: Anita Witzier, Trijntje Oosterhuis, Sara Kroos, Nick & Simon, Giel Beelen, Irene Moors, Toine van Peperstraten, Jochem Uytenhaage, Gers Pardoel, Patrick Lodiers, Jan Kooijman, Tineke Schouten, Tijl Beckand, Joris Linssen, Nelie Kroes, Andre Kuipers, Ed Nijpels, Albert Verlinde, Gerdie Verbeet en Marco Borsato.

DJ Don Diablo zal optreden met het speciale campagnenummer The Artist Inside van Sta op tegen kanker. Een speciale vriend van hem zal op het nummer dansen samen met zijn vriendin. Bands als BLØF en Kane treden dit jaar op. Joris Linssen is aanwezig om zijn overleden bandlid te eren. Hij zal samen met zijn band Caramba optreden. Ook zullen Claudia de Breij en Gerard Joling een lied ten gehore brengen.

Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker, iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die met deze ziekte in aanraking is gekomen. De overlevingskans stijgt de afgelopen decennia gelukkig, maar er valt nog veel terrein te winnen. Sta op tegen kanker is gebaseerd op het succesvolle Amerikaanse Stand up to Cancer dat sinds 2008 jaarlijks wordt uitgezonden door ABC, CBS en NBC.

Dankzij een samenwerking tussen KWF Kankerbestrijding en de Entertainment Industry Foundation (EIF) wordt het succesvolle format voor de derde keer in Nederland uitgezonden. Sta op tegen kanker, live vanuit het Agora Theater in Lelystad, wordt geproduceerd door I Care producties en is woensdag 28 november om 20.30 uur te zien bij de AVRO op Nederland 1.

Bron: AVRO

Bericht delen