BN’ers sluiten zich aan bij campagne #Eigeland
woensdag 21 november 2018

BN’ers sluiten zich aan bij campagne #Eigeland

Het burgerinitiatief van Tim Hofman naar aanleiding van de #BOOS-docu Terug Naar Je Eige Land is inmiddels door ruim 230.000 mensen getekend. Maar zolang er niets verandert gaat de actie door.

Twaalf BN’ers lanceren korte #BOOS-filmpjes voor een kinderpardon dat wél werkt. Boef, Peter R. de Vries, Vjeze Fur, Anna Nooshin (foto), Klaas van Kruistum, Supergaande, Nasrdin Dchar, Katja Schuurman, Birgit Schuurman, Sef, Thomas van der Vlught (Stuk TV) en Tim Senders stellen via hun eigen kanalen allemaal één of twee van de vierhonderd kinderen voor die in aanmerking zouden moeten komen voor een kinderpardon. Alle filmpjes zijn terug te vinden op www.eige-land.nl.

Het burgerinitiatief #Eigeland, dat werd gestart na het uitkomen van de documentaire, pleit ervoor de 400 kinderen van vluchtelingen die hier langer dan vijf jaar wonen in Nederland te houden. Om te voorkomen dat nog meer kinderen zo’n lange tijd in onzekerheid blijven over de status van hun asielaanvraag wordt er ook opgeroepen de initiële vorm van de Regeling Langdurig Verblijvende Kinderen (lees: De Overgangsregeling) opnieuw te hanteren.

In de #BOOS-documentaire Terug Naar Je Eige Land volgt Tim Hofman vijf van de ongeveer vierhonderd kinderen die in Nederland in aanmerking zouden moeten komen voor een kinderpardon. De kinderen zijn hier geboren of wonen hier langer dan vijf jaar, maar van de overheid moeten ze terug naar hun ‘eigen land’. Dat zijn landen die ze niet kennen omdat ze daar vaak niet zijn geboren of zelfs nog nooit geweest zijn. In de documentaire laat Tim zien wat dat met de kinderen doet en gaat hij langs bij politici om ze te vragen waarom ze hier niet kunnen blijven. Op www.eige-land.nl worden tientallen kinderen voorgesteld die in deze situatie zitten.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen