Woensdag 17 januari 2018

Blunderende Miljoenenjacht-kandidaat wil spel afmaken

Banketbakker Arrold van den Hurk, die in november 2013 een bedrag van 5 miljoen euro misliep doordat hij in het tv-programma Miljoenenjacht voortijdig op de stopknop drukte, wil het spel alsnog afmaken. 

Dat gaf zijn advocaat Peter Plasman maandag aan in de Amsterdamse rechtbank.

Daar dient de civiele zaak die Van den Hurk heeft aangespannen tegen Endemol, de producent van het programma. Die zou volgens hem een wanprestatie hebben geleverd door hem niet in staat te stellen het spel alsnog af te maken.

Advocaat Plasman haalde een opmerking aan van presentatrice Linda de Mol tijdens de opname. De Mol verklaarde vorig jaar in de rechtbank dat ze zich destijds hardop had afgevraagd of ze niet konden doorgaan, nadat Van den Hurk had aangegeven dat hij de knop per ongeluk had ingedrukt. “Maar ik realiseerde me daarna vrij snel dat ik iets onmogelijks had gezegd”, stelde De Mol vorig jaar, “omdat uit de beelden bleek dat de rode knop niet per ongeluk was ingedrukt.”

Van den Hurk accepteerde daarmee het bod van de bank: 125.000 euro. De advocaat van Endemol hield de rechter maandag voor dat de kandidaat prima op de hoogte was van de regels van het spel. De banketbakker uit Son voerde naderhand aan dat hij last had van stress en spanning, maar die horen volgens Endemol gewoon bij het spel.

Bron: RTL Nieuws/BM

Bericht delen