Biografie over Willibrord Frequin gelanceerd
dinsdag 8 februari 2022

Biografie over Willibrord Frequin gelanceerd

Fons de Poel volgde Willibrord Frequin ‘in het tachtigste jaar’ en componeerde een even onthullend als ontroerend biografisch portret: Willibrord, verlegen vlegel. Het boek ligt sinds 7 februari in de winkel.

Fons de Poel: “Meer dan een jaar lang trok ik innig met Willibrord op om meer zicht te krijgen op zijn drijfveren, zijn jeugd, zijn tomeloze dadendrang, zijn onorthodoxe werkwijze, zijn omgang met zijn imago. Bewonderd, maar ook verguisd, een omstreden kijkcijferkanon. Waar komt het in hemelsnaam vandaan? Er waren momenten waarop hij het allemaal wilde weigeren. Hij is niet de gemakkelijkste man. Extreem gesloten, ook. Maar wat een leven! Ik wilde dat het boek zou lezen als een achtbaan, net zoals Willibrord altijd heeft geleefd.”

In zijn geliefde tweede huiskamer – het Bonte Paard in Laren – wilde Willibrord Frequin met vriend, collega en auteur Fons de Poel een toast heffen op de lancering van de biografie Willibrord, verlegen vlegel. Zijn vriend René van der Gijp nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Bron: BM

Bericht delen